Czereśnia
Sześć odmian Czereśni – łączna powierzchnia 2,1 ha.
BURLAT
Owoc: duży, o masie 6,5-7 g, szerokosercowaty, charakterystycznie pofałdowany. Skórka ciemnoczerwona, lśniąca, a w pełnej dojrzałości – prawie czarna. Miąższ ciemnoczerwony, jędrny, soczysty, bardzo smaczny. Pestka średniej wielkości, wydłużona. Szypułka dość krótka, długości około 35 mm, średnio gruba.
KORDIA
Owoc: duży lub bardzo duży, o masie 8-10 g, sercowaty, wydłużony. Skórka ciemnoczerwona z odcieniem brązowym, lśniąca. Miąższ twardy, chrząstkowaty, jasnoczerwony, aromatyczny, bardzo smaczny. Sok czerwony. Pestka duża, lekko wygięta przy wierzchołku. Szypułka długa, ok. 50-55 mm, średniej grubości.
MERCHANT
Owoc: średniej wielkości lub duży, o masie 7,5-8 g. Skórka ciemnoczerwona, a w pełnej dojrzałości prawie czarna, lśniąca. Miąższ czerwony, dość twardy, bardzo smaczny. Sok czerwony. Pestka średniej wielkości, wydłużona. Szypułka średniej długości, ok. 40 mm, gruba.
REGINA
Owoc: duży lub bardzo duży, o średniej masie 8-9 g, a w sprzyjających warunkach osiąga masę powyżej 10 g. Kształt szerokosercowaty. Skórka ciemnoczerwona, błyszcząca. Miąższ jasnoczerwony, chrząstkowaty, soczysty i smaczny. Sok czerwony. Pestka średniej wielkości, jajowata. Szypułka długa, 45-50 mm, średniej grubości, zielona.
SUMMIT
Owoc: bardzo duży, o masie 9-10 g, szerokosercowaty. Skórka jaskrawoczerwona, błyszcząca, a w pełnej dojrzałości ciemnoczerwona. Miąższ jasnoczerwony, chrząstkowaty, soczysty, bardzo smaczny. Sok czerwony. Pestka średniej wielkości, jajowata, pękata. Szypułka średniej długości, 35-40 mm, średnio gruba.
VANDA
Owoc: duży, o masie 7-8 g, kulisty, spłaszczony na wierzchołku. Skórka ciemnoczerwona, błyszcząca, a w pełnej dojrzałości mahoniowa z odcieniem brązowym. Miąższ czerwony, zwarty, chrząstkowaty, soczysty, bardzo smaczny. Sok czerwony. Pestka średniej wielkości, kulista. Szypułka średniej długości, 40-45 mm, zielona.